Home

 Home
 Wat is Kung Fu
 De meester
 Lessen
 Galerij
 Contact
 Links
 English

 
 
Geschiedenis  

 

Kung Fu is een zelfverdedigingskunst die 1500 jaar geleden ontstond in China. De Shaolin-monniken daar deden veel aan meditatie; zoveel dat zij daardoor te weinig bewogen en dus vastroestten op hun plek. Toen was er een monnik die bedacht om de meditatieve bezigheden te combineren met conditietraining. Maar er kwam meer bij kijken: de monniken werden vaak aangevallen door roversbenden en plunderaars. Omdat de monniken geen wapens mochten gebruiken, konden zij zich uitsluitend verdedigen met hun lichaam. Die drie elementen werden samengevoegd en daardoor ontstond het Kung Fu, dat enorm effectief bleek te zijn tegen vijanden.

Kung Fu Toa is ontwikkeld door grootmeester professor Ibrahim Mirzaii tijdens de jaren '50 en '70 van de vorige eeuw.

Alvorens zich opnieuw in China te vestigen, had Ibrahim Mirzaii zo?n liefde voor krijgskunst, dat de Iraanse overheid hem een volledig betaalde beurs en een kans gaf om voor China, Japan of Korea te kiezen. Toen hij voor China koos, begon hij daar met Kung Fu. Na vele jaren van intensieve studie en harde training in de kunst van Kung Fu, vond hij het nodig te verhuizen van China naar India om zijn kennis van Yogameditatie te voltooien. Na het bestuderen en begrijpen van deze kunsten concludeerde Mirzaii dat al deze kunsten, hoewel effici?nt, toch onvolledig waren.

Omdat Mirzaii niet tevreden was met deze conclusies, ontwikkelde hij een zeer eigen en unieke vorm van de kunst, die alle lichaamsenergie op zijn best gebruikt. Deze vorm van kunst noemde hij Kung Fu Toa.

In feite is het een zeer edele kunstvorm die Ibrahim Mirzaii cre?erde met gebruikmaking van de beste bewegingen van Shaolin en de harmonische en effici?nte Yogatechnieken. Het verlengt pezen en spieren, versnelt het reactievermogen, verbetert het zenuwstelsel en de reflex evenals de geestelijke en fysieke toestand, het bevordert meer flexibiliteit, snelheid en verhoogd energieniveau door bewegingen van Kung Fu.

Alle vormen van de opleiding in Kung Fu Toa worden onderwezen op een evenwichtige en vooruitstrevende manier door intensief te trainen en geleidelijk aan te stijgen in het niveau van de band. Het niveau van de band begint bij wit, dan groen, bruin, zwart tot uiteindelijk het hoogste niveau wordt bereikt, dat "rode band" of niveau "grootmeester" heet. Vanaf de groene band en daarboven wordt de titel van "meester" gebruikt. Kung Fu Toa bestaat uit zeer veel verschillende technieken en combinaties en daarom vereist het leren van Kung Fu Toa kennis in een verscheidenheid van disciplines.